Vinergia

campos-9_ambiance

Vinergia is het geesteskind van Robert Hunter en Ignasi Lopez, samen hebben zij meer dan 50 jaar ervaring in het Spaanse wijnlandschap. De bedrijfsfilosofie van Vinergia is eigenlijk heel simpel en vervult ook een verantwoordelijkheid naar duurzaam ondernemen en het meer aanspreken van de export markt. Zij gaan druiven opkopen bij verschillende wijnboeren in verschillende regio’s, omdat Spanje een zeer rijke wijncultuur heeft, maar een ietwat meer specifiek karakter. De spaanse thuismarkt vereist wijnen die men omchrijft als: “zowel drank als voeding”. Vinergia legt zich toe tot het maken van wijnen die toegankelijker zijn en meer rondeur vertonen.

Export

Vinergia verscheept sinds vele jaren wijn vanuit Spanje en heeft een wijd netwerk van wijnkopers opgebouwd, verspreid over de hele wereld. Vinergia vertegenwoordigt Spaanse wijnhuizen en verzorgt hun export. Na vele jaren ervaring in de Spaanse wijnindustrie en verzending van deze wijnen over de hele wereld kan Vinergia allerlei goed advies verstrekken.

La Mancha D.O.

Het gebied Castilla La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje’s Centrale Meseta en is verantwoordelijk voor 50%..

Meer informatie

Frankrijk

Wie kan er wijn zeggen zonder meteen aan Frankrijk te denken? De grondleggers van de Europese wijnbouw waren zeer zeker de Romeinen, maar zi…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis