Vignobles Dugoua

vintawinesbordeaux_ambiance

Deze familie produceert wijn sinds 1720 en heeft vandaag de dag een eigendom van 26 hectare. Allemaal wijngaarden waarvan de bodem bestaat uit onverharde grond en stenen. Perfect voor het maken van mooie wijnen. Hun visie is het maken van perfecte wijnen, zoals het boekje dit voorschrijft. Zij zijn in hun missie geslaagd en werden in verschillende wedstrijden reeds beloond met diverse prijzen.

Château Grand Abord te Portets, vlakbij Bordeaux, is één van de 3 kastelen van Vignobles Dugoua.  De rivier Garonne loopt voorbij dit kasteel, welke dienst deed voor boten en schepen. Het gebied is 26 hectare, waarvan 16 in de AOC Graves.

De witte wijnen zijn elegant en fijn. Ze zijn vooral populair bij schelpdieren en vis. De percelen van Château Lagarde liggen aan de rand van de Garonne. De percelen van Château Bel-Air bevinden zich tussen Pertets en Arbanats. Philippe en Marie-France Dugoua leiden de wijngaarden met strengheid en moderniteit.

Bordeaux Graves A.O.P.

De wijngaarden situeren zich langs de linkeroever van de Garonne ten zuiden van Bordeaux en beslaan ongeveer 2700 hectare. Het is tevens ook…

Meer informatie

Frankrijk

Wie kan er wijn zeggen zonder meteen aan Frankrijk te denken? De grondleggers van de Europese wijnbouw waren zeer zeker de Romeinen, maar zi…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis