UVICA – Vignerons Ardéchois

vintawines.boerwhitgrapes-bulk_ambiance

Vignerons Ardéchois is een coöperatieve vereniging die 14 wijnkelders groepeert sinds begin 20ste eeuw, gelegen in het zuiden van de Ardèche. In augustus, september en oktober is de oogst in volle gang, de tractoren met aanhangers worden volgeladen met rijpe druiven vol met zonneschijn, het werk van een jaar komt er dan aan. Soms is de pluk met de hand, soms machinaal.
De gehele produktie van 1500 wijnbouwers wordt in deze wijnkelders tot prachtige wijnen omgevormd.

In de Ardèche, frans departement in de regio Rhône-Alpes,  is de cultuur van de wijnstok een lange geschiedenis van meer dan 2000 jaar.

Le Groupe Vignerons Ardéchois  (UVICA, Union des Vignerons des Coteaux de l’Ardèche) is een coöperatieve vereniging met 14 kelders gelegen in het zuiden van de Ardèche. De gehele productie van 1500 druiventelers vindt plaats in deze coöperatieve kelders.

Geschiedenis.

De groepering van de wijnkelder dateert uit het begin van de 20e eeuw. De verwezenlijking van UVICA  is de tweede fase van de coöperatieve beweging, dit gebeurde in 3 belangrijke stappen:

1967 : Oprichting van de UCOVA (Union des Caves Coopératives de l’Ardèche), op initiatief van de voorzitters van 7 coöperaties: Largentière, Ruoms, Saint André de Cuzières, Saint Remèze, Viviers, Vinezac en vogue om zich samen toe te wijden aan het wijnstokkenassortiment, de kelders en de modernisering van de handel,  om de bekendheid en de verkoop van de wijnen van de Ardèche te ontwikkelen.

1973 : Geboorte van UCCA (Union des Caves de la Cévenne Ardéchoise) groepeert 9 coöperaties kelders en werken zoals UCOVA

1994 : Deze twee bonden werden samengevoegd tot de geboorte van UVICA (Union des Vignerons des Coteaux de l’Ardèche) om investeringen toe te staan, zowel technische als personeel.

IGP Ardèche

De Ardèche heeft een totaal eigen uitstraling gekenmerkt door de beeldschone natuur en geldt niet voor niets als een trekpleister voor vele

Meer informatie

Frankrijk

Wie kan er wijn zeggen zonder meteen aan Frankrijk te denken? De grondleggers van de Europese wijnbouw waren zeer zeker de Romeinen, maar zi…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis