Stanley Estate

dscn4005_2_ambiance

Met diploma’s in tuinbouw op zak van de universiteit van Bath in de UK, vertrokken Bridget Ennals en Steve Pellett op een rondreis door Afrika. Samen met 2 andere vrienden kochten ze een Landrover en vertrokken op een tocht van meer dan 30.000 kilometer, over dit ruwe continent, het werd hun thuis voor 15 maanden. De naam van de wagen was Stenley Rover, genoemd naar Sir Henry Morton Rover, een Intrepid Afrikaan die de legendarische woorden sprak “Dr. Livingston I presume?”.
Na deze 15 maand durende tocht waren ze niet klaar om de prachtige hemel en de warme temperaturen van het Afrikaanse continent achter te laten. Ze vonden beide een job bij een export project van een groentenboerderij ten Noorden van Cape Town, Zuid-Afrika. De volgende twee jaar zouden ze kwekers bezoeken op zoek naar groenten die geschikt waren voor export.
Na hun terugkeer naar de UK vonden Steve en Bridget snel werk als fruit specialisten bij voedsel invoerders. Ze reisden de wereld rond op zoek naar boerderijen en kwekers die in aanmerking kwamen om hun goederen te importeren. Toen in 2001 een vakantie naar Nieuw Zeeland gepland werd om een bezoek te brengen aan familie, leidde een toeristenpad hun langs een klein wijnbedrijf dat de productie ter plaatse verkocht. Dit sprak hen zo aan dat de beslissing om zelf op zoek te gaan naar een locatie snel was genomen. 2 jaar later kochten ze 11 hectare land in de Awatere Vallei in Nieuw-Zeeland, dichtbij Blenheim in Marlborough. In slechts 8 maanden tijd verhuisden ze van de UK naar Nieuw-Zeeland om hier hun nieuwe leven als wijnbouwers op poten te zetten.
Ondertussen beslaat het domein 3ha. Pinot Noir, 12,5ha. Sauvignon Blanc, 0.27ha Chardonnay en wat kleinere aanplant in Albariño en Pinot gris.
De wijngaarden bevinden zich onder de koele hellingen van de berg Tapuae-O-Uenuku, wat zoveel betekend als “Voetafdruk van de regenboog”, deze berg staat ook op de labels van Stanley Estate.

Marlborough

In 1883 zat wijnbouwer Michael Gilbee met zijn maten in een donkere pub in Auckland. Dronken als een tempelier vertelde hij over zijn droom:…

Meer informatie

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft in korte tijd een stevige reputatie opgebouwd als wijnland. Het is een relatieve nieuwkomer in de wijnwereld. In 1960 ha…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis