Bordeaux Saint-Estèphe – A.O.P.

Dit is de oostelijkste van de zes appellaties van de Médoc. De wijngaarden vormen een enclave tussen Pauillac in het noorden en de Haut-Médoc aan de zuidkant.

De appellatie omvat ongeveer 1700 hectaren en telt 5 geklasseerde cru’s uit de classificatie van 1855. Verder is het bezaaid met goede cru bougeois waardoor het de “koopjeskelder” van de bordeauxwijnen lijkt.

Twee grote watermassa’s aan beide zijden van de Médoc – de Atlantische Oceaan en de Gironde creëren als het ware een microklimaat ideaal voor de wijnbouw. De hele Médocstreek geniet van zachte winters, warme zomers en lange, zonnige herfsten.

Ooit was het nodig om alleen de beste wijnjaren te kopen en deze 20 jaar te laten rijpen alvorens ze te drinken maar mede door het toenemende gebruik van de merlot en nieuwe wijnbereidingstechnieken vinden we tegenwoordig uitstekend drinkbare wijnen in de meeste jaargangen.

Frankrijk

Wie kan er wijn zeggen zonder meteen aan Frankrijk te denken? De grondleggers van de Europese wijnbouw waren zeer zeker de Romeinen, maar zi…

Meer informatie

Wijnen uit deze regio