Hillcrest Estate

vintawines.boergrapesonvan_ambiance

Dit unieke landgoed, op 30 minuten rijden van Kaapstad, biedt bezoekers een scala aan activiteiten, een geliefd restaurant, heerlijke olijven en bekroonde wijnen.  De grond van de wijngaarden wordt goed gedraineerd en de wijngaarden worden gekoeld door de middag zeebries van de Atlantische Oceaan.

Hillcrest Estate is een boutique wijnmakerij, gelegen in de Tygerberg Hills aan de rand van Durbanville. Het is de streek van de wijngaarden die gekoeld worden door de middag zeebries van de Atlantische Oceaan, mooi meegenomen om grote wijnen te bevorderen. Hierdoor is deze streek een van de belangrijkste regio’s waar druiven groeien in de Western Cape.

Geschiedenis

Hillcrest Estate werd aangekocht in 1984. De Durbanville Hills wijnmakerij werd intussen ook opgericht, dus werd een contract ondertekend om het fruit te verkopen aan de wijnmakerij. In 2001 werden de eigenaars van Hillcrest Estate aangesproken door Dr. Graeme Read, bijnaam Curly (huidige wijnmaker) die droomde van een micro-kelder. Ze vonden het een goed idee en al snel werd de schuur omgebouwd tot een rudimentaire kelder.

Durbanville

Durbanville staat bekend om de schitterende wijnen, heerlijke keuken en prachtige omgeving. ‘Leven als God in Zuid-Afrika’ is een un…

Meer informatie

Zuid-Afrika

Zo mooi als het land is, zo lekker zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen. En er zijn zo veel verschillende. Iedereen vindt er z’n smaak. Zuid-Afri…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis