Château La Lagune

Château La Lagune is gelegen op een terras van ulliviaal grind op de rand van de rivier. Het dorp La Lagune werd gebouwd in 1525. In 1587 bouwde een zekere Heer Eyral een boerderij op dezelfde plaats, geleidelijk aan verschoof de focus naar de wijnproductie. Sinds 2000 is het domein in haden van de familie Frey. Het is Caroline Frey die wijnmaker en algemeen manager is van het domein. Sinds hun komst zijn er heel wat investeringen gebeurd op vlak van infrastructuur en moderniseren van de installaties. Château La Lagune draagt de status van 3ème Grand Cru Classé en wordt weleens de beste Haut-Médoc van allemaal genoemd. Met een productie van amper 150 000 flessen is dit raspaardje een gegeerde wijn op de internationale markt.

Bordeaux Haut-Médoc A.O.P.

Ten noorden van Bordeaux, in het departement Gironde ligt de wijnstreek Médoc. Deze strekt zich uit over een gebied van 80 bij 15 kilometer….

Meer informatie

Frankrijk

Wie kan er wijn zeggen zonder meteen aan Frankrijk te denken? De grondleggers van de Europese wijnbouw waren zeer zeker de Romeinen, maar zi…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis