Château Branaire-Ducru

chateau_branaire_ducru_ambiance

Al in 1680 begreep de heer Jean-Batiste Braneyre hoe uitzonderlijk het “Terroir” van dit domein was. De ondergrond bestaat hier voor al uit keien en ander gesteente. Deze bodem zorgt voor een minerale stijl in de wijnen van Château Branaire-Ducru. De wijngaarden van Château Branaire-Ducru zijn aangeplant met een merendeel in Cabernet Sauvignon, verder ook Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. De vinificatie van de wijnen gebeurd op inox vaten, nadien krijgen de wijnen een lange rijping op eiken vaten, deze rijping kan tot 18 maanden in beslag nemen. Jaarlijks wordt iets meer dan de helft van deze eiken fusten vernieuwd.

Bordeaux Saint-Julien A.O.P.

De bekendheid van de gemeente staat in schril contrast met zijn omvang. Het gebied is met zo’n 900 hectare kleiner dan de andere 3 klass…

 

Meer informatie

Frankrijk

Wie kan er wijn zeggen zonder meteen aan Frankrijk te denken? De grondleggers van de Europese wijnbouw waren zeer zeker de Romeinen, maar zi…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis