Vignobles Danielle Dubois

vintawineswittewijnwijngaard_ambiance

De Familie Dubois ging van start in 1885 in de regio Saint-Emilion. Zoon Richard nam de fakkel over met een filosofie en een duidelijk plan: mooie terreinen, wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van +- 30 jaar, een wijnmakerij in perfecte staat en een prachtig gebouw. Zo bereikte de familie “grote kunst” met een “uitzonderlijke wijn! Hun overtuiging : wijn is de gelegenheid voor ontmoetingen tussen vrienden, is de heilige band tijdens een feest, is de ultieme drank bij een gastronomische maaltijd, wijn is een onmisbare schakel.

Filosofie

Sinds de oudheid zijn wijn en cultuur met elkaar verweven. De wijn is niet het bloed van Christus.  Dichters waren enorm geïnspireerd door wijn. Ausone, de Latijnse dichter geboren in Bordeaux (Burdigala), gaf zijn naam aan onze grootste wijnen. Wijn is een gelegenheid voor ontmoetingen tussen vrienden, wijn is de heilige band van het festival, bij ultieme gastronomische maaltijden, de onmisbare schakel.

Wijn is het resultaat van lange werkuren, passie, soms lijden. Het is het lijden van de wijnstok die te warm is, te dorstig en gemarteld. Dan zal het fruit het beste geven. Het is het lijden van de wijnmaker en zijn medewerkers, die ongeacht het weer zijn passie zal uitvoeren. Lijden kan ook in de vorm van een hagelbui zijn wanneer de kiem barst door de kracht. Dan is een heel jaar van de oogst verloren. Dus wat een vreugde als alles lukt! Maar om te slagen, is het vooral de wijnstok die ons goede vruchten moet geven. Inderdaad, er zijn geen grote wijnen, geen grote wijnmakers, geen grote keldermeesters, geen grote wijnboeren zonder goed gerijpt fruit! Het geheim van het maken van wijn is de kunst van het beheersen van het milieu en de plant zodat de vrucht op z’n edelst is, ongeacht de klimatologische omstandigheden van een jaar.

Bordeaux Saint-Emilion A.O.P.

Saint-Emilion staat bekend om de wijn van de hellingen en het kiezelzand. De eerste wijngaarden werden aangeplant door de Romeinen en zijn o…

Meer informatie

Frankrijk

Wie kan er wijn zeggen zonder meteen aan Frankrijk te denken? De grondleggers van de Europese wijnbouw waren zeer zeker de Romeinen, maar zi…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis