Champagne Lanson

lan_a_1_blk_q_ambiance

De Geschiedenis van het Huis Lanson is er één die teruggaat tot het jaar 1760. We geven u hier een opsomming van de belangrijkste gebeurtenissen over de jaren heen.
1760 – François Delamotte start zijn eigen Champagne huis en is daarmee één van de oudste in de geschiedenis.
1798 – Nicolas-Louis Delamotte, ridder in de orde van Malta volgt zijn vader op en adopteerde het kruis van Malta als commercieel logo.
1837- Jean-Baptiste Lanson, partner en vriend van de familie Delamotte vanaf 1828 krijgt het beheer van het domein toevertrouwd na de dood van Nicolas-Louis Delamotte. De naam word omgedoopt tot Lanson, Père et Fils.
1882-Victor-Marie Lanson tekent een contract met het huis Percy Fox te London, de samenwerking duurt meer dan 100 jaar en zorgt ervoor dat het merk één van de grootste word in Groot-Brittannië.
1900-Koningin Victoria beloont Champagne Lanson met een “Royal Warrant” als hofleverancier aan het Britse hof, een brevet dat het huis nog steeds mag gebruiken.
1937- Victor Lanson beslist om het Cuvée Brut om te dopen tot Lanson Black Label ter ere van de Britse markt.
1972- Jean-Apul Gandon word aangesteld als wijnmaker en zal dit gedurende 25 jaar blijven, hij bewaakt het nauwgezet de Stijl van het huis Lanson.
2006- Philippe Baijot en Bruno Paillard bekomen een deel van de aandelen van het huis, en zorgen sindsdien mee voor de uitbouw van het merk.
2015 – Dewitwines krijgt de nationale verdeling voor Champagne Lanson in België.

Champagne A.O.P.

De stad is het centrum van de champagneproductie. In de directe omgeving groeien de druiven die voor champagne nodig zijn, Pinot Noir, Pinot…

 

Meer informatie

Frankrijk

Wie kan er wijn zeggen zonder meteen aan Frankrijk te denken? De grondleggers van de Europese wijnbouw waren zeer zeker de Romeinen, maar zi…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis