Cantine Volpi

vintawines.boerprettyface_ambiance

Cantine Volpi werd in 1914 opgericht en is tot heden nog steeds in familiehanden. Gedurende verschillende generaties wordt de kunst van het wijnmaken hier doorgegeven van vader op zoon. Een zeer rijke traditie, want in deze streek produceert men al wijnen sinds de 9e eeuw. De familie Volpi gelooft heilig in het huwelijk tussen hun rijke ervaring en moderne technieken als een complete expressie van wat wijn is. Vandaag, in Volpedo, is er “La Zerba”, een landgoed met 7 hectare grond. Deze wijnen zijn opgenomen in verschillende internationale wijngidsen, evenals prestigieuze wijntijdschriften.

Na jarenlange ervaring in het produceren van wijn met druiven van andere mensen, besloten Bruno en Carlo Volpi om meer controle uit te oefenen op de wijngaarden en zo de best beschikbare druiven met hoge kwaliteit te verwerven uit de Colli Tortonesi. Het resultaat is een domein van 64 hectare, waarvan Volpi de druiven verkrijgt. Cantine Volpi bereidt de wijn in  Viguzzolo, net buiten Tortona. Hier worden de druiven getransformeerd met de grootst mogelijke zorg en de temperatuur van fermentatie en elke andere afzonderlijke fase van het productieproces worden zorgvuldig gecontroleerd.

Milieu
Cantine Volpi is actief betrokken bij gewetensvolle landbouwpraktijken, met een energieke inzet voor een minder vervuilde wereld. Huidig bedrijfsvoorzitter Carlo heeft een zeer wetenschappelijke benadering van de wijnbereiding, met nauwgezette controle in elke fase van het proces. Carlo wil er voor zorgen dat de hoge kwaliteit van de druiven wordt omgezet in hoogwaardige wijnen!

Piemonte

Piëmonte betekent letterlijk ‘voet van de berg’ en wordt aan de noord- en westkant door de Alpen afgesloten van Zwitserland en Frank…

Meer informatie

Italië

Italië is een op en top wijnland. Het land heeft een rijke geschiedenis in wijnbouw. Al in de oudheid maakte men er wijn. Als je naar de wij…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis