Vignobles Buffeteau – Traditie en innovatie.

Gelegen tussen de Dordogne en de Garonne in het prachtige Entre-Deux-Mers op 45 kilometer van de stad Bordeaux vinden we Vignobles Buffeteau. In het prachtige en landelijke Gornac. De wijngaarden liggen verspreid over 29 hectaren verdeeld over de gemeenten Castelviel en Gornac.
De wijngaarden zijn gelegen op hellingen met een zuidoostelijke oriëntatie en liggen op een hoogte van 110 tot 140 meter. Deze hoogte is zeer belangrijk want hoog gelegen wijngaarden krijgen meer zon en genieten een betere ventilatie die ziekten voorkomt.
Een tweede bijzonderheid aan de wijngaarden van Vignobles Buffeteau is dat ze uit twee delen bestaan die zo’n 3 kilometer uit mekaar liggen. Door deze verspreiding beschikt Vignobles Buffeteau over twee verschillende terroirs. Ook bekomt men door de bijzondere ligging van elk perceel ook een aparte stijl in elk van de wijnen van Vignobles Buffeteau. De 29 hectare zijn aangeplant als volgt: 20 hectare voor rode wijn met 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc en 5% Malbec. De overige 9 hectaren zijn bestemd voor witte wijn met een verdeling van 66% Sauvignon Blanc, 19% Sauvignon Gris en 15% Muscadelle.

Vignobles Buffeteau produceert wijnen onder twee Château – labels,  zijnde Château La Grande Metairie en Château Haut Dambert. Château La Grande Metairie staat voor vlotte wijn, met een mooie harmonie tussen fruit en soeplesse, onder de noemer van Entre-deux-mers A.O.P. of Bordeaux A.O.P. . Château Haut Dambert is altijd Bordeaux Supèrieur A.O.P. en staat voor wijnen met meer structuur, die ook altijd een rijping op eiken vaten meekrijgen. De absolute toppers van dit huis zijn de Agape wit & rood, wijnen die een enorme selectie ondergaan en in kleine oplage geproduceerd worden.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *