Berton Vineyards

berton_team_ambiance

Berton Vineyards werd opgericht in 1996 door Bob en Cherie Berton, ze kochten een lap grond in High Eden, een sub-regio van de Barossa Valley.Deze idyllische plek ligt op 450 meter boven de zeespiegel op prachtig, glooiende heuvels.
De eerste wijngaarden werden in de lente van 1996 aangeplant, 10 hectaren Shiraz en 7 hectaren chardonnay. Op dit ogenblik was er geen permanent waterreservoir in de buurt, dit kwam er pas in 1998. Vanaf dan kregen de wijnstokken genoeg water. Dankzij het gebrek aan water kwamen de wijnstokken zeer traag op gang en na enkele jaren zagen de wijnstokken eruit alsof ze net waren aangeplant. Een Zweedse vriend van de familie Berton noemde de wijngaarden de “Bonsai Vineyard”. Deze naam wordt nog steeds gebruikt voor de eerste percelen, ook al zijn de stokken ondertussen volwassen. Nadat het waterbekken was aangelegd werd er besloten om ook Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc aan te planten.
In 2005 werd er besloten om een wijnproductiesite aan te kopen. De Yenda Winery kwam te koop en Bob en Cherie kregen nieuwe partners en met de komst van Jamie Bennett, Paul Bartholomaeus en James Ceccato werd het bedrijf Berton Vineyards opgericht. Nadat ze hun intrek hadden genomen in hun nieuwe stek in november 2005, waren ze volop bezig met het aankopen van fruit en het klaarmaken van het wijnjaar 2006. In januari 2006 rolden de eerste druiven over de weegbrug en zo begon het eerste heilige jaar van Berton Vineyards. Met beperkt personeel werden meer dan 13 000 ton aan druiven verwerkt. Ondertussen is de structuur van het bedrijf uitgegroeid en worden de taken beter verdeeld zodat het leven op het domein iets makkelijker is geworden, maar kwaliteit blijft steeds de belangrijkste drijfveer.

Zuid-Australië

Dit is de meest productieve wijnstreek van Australië, 42% van de Australische wijngaarden die op hun beurt meer dan 50% van de totale wijnpr…

Meer informatie

Australië

Australië schenkt wijnliefhebbers die een avontuurlijke geest hebben een geweldig aanbod aan wijnen. Getalenteerde wijnmakers maken met behu…

Meer informatie

Wijnen van dit wijnhuis